Online Kaszinó > Felelősségteljes játék

Felelősségteljes játék

Mi a felelős szerencsejáték?

A szerencsejátékok világa nagyszerű lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, viszont mielőtt túlságosan belemélyednél a játékba tisztában kell lenned a felelősségteljes szerencsejáték fogalmával is. A tudatos szerencsejáték elengedhetetlen ahhoz, hogy végül ne negatív élményekkel szállj ki a kaszinójátékok világából.

A játékfüggőség bár régóta része a világnak, könnyedén megakadályozhatjuk az ebből származó problémákat. A függőséget így komolyan kell venni, de pár lépés figyelembevételével nyugodt szívvel játszhatunk a kedvenc játékunkkal.

A legtöbb kaszinó ráadásul a felelősségteljes játék fogalmára nagy hangsúlyt fektet, és mindent megtesz azért, hogy a függőségből eredő problémákat elkerülje, illetve már probléma esetén is több esetben segítséget tud nyújtani egy minőségi kaszinó a felhasználóinak.

A függőségből eredő problémák felismerése

A kikapcsolásból eredő lehetőségek viszont ha szorongást váltanak ki benned vagy úgy érzed képtelen vagy megállni, függőségre adhatnak jelet, így ha hasonló érzéseket tapasztalsz, inkább keress már módot a szórakozásra, vagy légy nagyon körültekintő.

Az alábbi kérdések segíthetnek abban, hogy könnyen felismerhesd, ha a függőség problémaként léphet fel az életedben. A probléma meghatározása az első és lehető legfontosabb lépés ahhoz, hogy komolyabb problémákat elkerülhesd a jövőben.

  • Nehezen tudod szabályozni mennyit költesz szerencsejátékra?
  • Egyre több időt töltesz a kaszinókban, elhanyagolva ezzel a szokásos teendőidet?
  • Hazudtál már valaha szerencsejáték miatt?
  • Ingerült leszel, ha valaki a játékokon felhasznált pénzről kérdez?
  • Depresszív hangulatod lesz, ha veszítesz?

Ha úgy érzed képtelen vagy megállni a játékot, vagy az újabb befizetést, érdemes tudatosan átgondolni a szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységedet, és ha kell segítséget kell kérned, hogy mielőbb megszabadulhass tőle.

Szerencsejáték függőség családon belül

Abban az esetben, ha a probléma már fennáll, érdemes mihamarabb kilépni belőle, mert hosszú távon nemcsak a pénztárcádra, de a teljes környezetedre rányomhatja a bélyeget egy ilyen típusú függőség.

A szerencsejáték függők sok esetben a családi kasszából finanszírozzák a játékokat, nem figyelve arra, hogy akár a teljes összeget elbukhatják. A folyamatos játék pedig teljesen elszigetelheti a hozzátartozóktól a játékost, így az is előfordulhat, hogy mire kimászik a gödörből egyedül marad.

Hozzátartozói oldalról nagy fájdalom végignézni, ha a szeretett társ nem tud megszabadulni a kísértéstől, viszont nagy segítség lehet a felépülő játékosnak, ha mellette állnak a nehéz időszakban.

Szerencsejáték függőség kezelése

Amennyiben szerencsejátékon törjük a fejünket minden esetben körültekintően kell nekiindulni a játékoknak, mert ha a hajlamosító tényezők is szerepet játszanak, könnyen előtérbe kerülhet a probléma.

  1. Ha úgy érezzük nem tudjuk abbahagyni a játékot, inkább mondjuk fel a teljes szerencsejáték világgal.
  2. Ha félünk attól, hogy túl nagy összeget fogunk végül rááldozni, állítsunk be havi vagy heti limitet.
  3. Mindig kövessük nyomon a beutalt pénzt, és semmiképp ne költsünk többet.
  4. Ha volt a családban szerencsejáték függő, vagy úgy érezzük hajlamosak vagyunk rá, inkább ne játszunk.

És a legfontosabb: ha úgy érezzük már egyáltalán nem tudunk vele felhagyni, kérjünk segítséget!

Szerencsejáték függőség – Szervezetek amelyek segíthetnek

A legtöbb kaszinó saját maga is segítséget nyújt, ha felmerül a probléma egy felhasználó esetében, de Magyarországon találhatunk olyan szervezeteket amelyek erre specializálva állhatnak rendelkezésre. A Szerencsejáték felügyelet weboldalán pedig egy egész listát találhatsz azokról az alapítványokról és szervezetekről amelyek a segítségére lehetnek minden játékosnak aki szeretne megszabadulni a problémától, viszonylag rövid idő alatt.

Vissza a tetéjre